loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 890 جمعه 1394/08/01 نظرات (0)

حکم وضو و غسل با کاشت ناخن توسّط مراجع مختلف

سؤال: با سلام و تشکر از این امکانی که برای من گذاشتید تا بتوانم جواب سؤالم را بگیرم و با خیال راحت این کار را انجام بدهم. من می‌خواهم کاشت ناخن انجام دهم ولی نمی‌دانم این کار برای گرفتن وضو و غسل اشکالی به وجود می‌آورد یا خیر؟ در جاهای مختلف چیزهای زیادی شنیدم بعضی‌ها می گویند باید نیت جبیره کنی ولی من این کار را فقط برای زیبایی می‌خواهم انجام دهم و اصلاً نمی‌دانم می‌شود باز هم جبیره گرفت و یا نمی‌دانم نیت جبیره و یا وضو و غسل جبیره چگونه است. یعنی من دائماً اینطور وضو و یا غسل کنم و آیا قضا حساب می‌شود ممنونم اگر توضیح کامل بدهید.

حضرت آیت الله العظمی بهجت (قدّس سرّه):

  1. شخصی که اصلاً ناخن ندارد و می‌خواهد ناخن مصنوعی بکارد، آن ناخن جزو بدن او نمی‌شود، چون رشد و نموّ ندارد و از اوّل این کاشتن جایز نیست، چون اضطرار ندارد.
  2. در وضو و غسل اشکال پیدا می‌شود و در داخل وقت نماز، ضایع نمودن امر واجب محسوب می‌شود و قبل از وقت نماز هم خلاف احتیاط است؛ ولی اگر این کار را کرد و هنگام وضو یا غسل امکان بیرون آوردنِ آن نبود، باید در مسح و غسل عمل به جبیره کند.

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه):

  1. جواب برخی از بانوان به خاطر نداشتن ناخن یا زیباتر شدن آن و... اقدام به کاشت ناخن می‌کنند که موجب اشکالاتی برای وضو یا غسلشان می‌شود. و مؤمن متشرع باید خواسته‌های خودش را در چارچوب شرع قرار دهد تا توفیقات الهی از او دریغ نشود.
  2. کاشت ناخن فی نفسه اشکال ندارد و با فرض صدق زینت، باید از نامحرم پوشانده شود.
  3. در صورت کاشت ناخن، برای وضو و غسل باید مانع ـ ولو با صرف هزینه ممکن ـ بر طرف گردد و چنانچه می‌داند امکان برطرف‌کردن آن نیست و یا رفع آن با مشقّت غیر قابل تحمّل همراه بوده و یا ضرر قابل توجهی دارد، در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به این کار (کاشت ناخن) کند و وضو و غسل‌های بعدی را باید به صورت جبیره انجام دهد. (یعنی با دست مرطوب مانع را مسح نماید)؛ اما در صورتی که امکان برطرف کردن آن ـ ولو در روزهای بعد ـ باشد و بر طرف نکند، وضو و غسل جبیره باطل خواهد بود.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدّظلّه):

  • غسل و وضو با چیزی که مانع از وصول آب می‌شود صحیح نیست و ناگزیر باید آن‌ها را برای انجام غسل و وضوی صحیح زایل و پاک کرد و قصد آرایش، مجوّز چنان کاری نمی‌شود.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدّظلّه):

  • کاشتن ناخن به صورتی که برای وضو و غسل نتوانند آن را بردارند اشکال دارد ولی چنانچه شخصی مرتکب این عمل شده باشد، در صورت امکان، ناخن مصنوعی را بردارد و وضو و غسل به نحو معمول انجام شود و در صورت عدم امکان برداشتن ناخن، با همان حال وضو و غسل به عنوان جبیره انجام شود و احتیاطاً تیمّم هم کند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدّظلّه):

  • کاشت ناخن مانع رسیدن آب به عضو می‌شود و وضو و غسل با آن باطل است. یاحقّ.

منبع: پورتال انهار

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری