loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 702 دوشنبه 1395/03/31 نظرات (0)

جکوزی باعث ناباروری مردان می شود!
چرا نازاها چند قلو به دنیا می‌آورند؟!

حدود یک سوم ناباروری در زوجین مختص به آقایان است البته امکان دارد مردان همانند خانم‌ها به سادگی با آزمایشات باروری کنار نیایند و از انجام این عمل احساس شرمندگی و به این موضوع که مردانگیشان زیر سؤال می‌رود فکر کنند با این تصورات اشتباه آقایان مشکلات باروری را افزایش می‌دهند در حالی که کشف سریع مشکلات باروری در آقایان درمان را تسریع می‌بخشد و باعث بارداری موفق می‌شود. در خصوص علت ناباروری و درمان با یک اورولوژیست گفت‌و‌گویی را انجام داده‌ایم.

دکتر حبیب آریامنش متخصص کلیه و مجاری ادرار در گفت‌و‌گو با جام جم آنلاین بیان کرد:

اگر زوجی در طی تلاش یک ساله خود برای فرزندآوری، موفق به این امر نشوند باید قدری جدی‌تر مشکل خود را پیگیری کنند و برای پی بردن به علت نازایی لازم است هر دو فرد (زن و مرد) از نظر وجود عوامل احتمالی نازایی مورد بررسی قرار گیرند.

عوامل مختلفی می‌تواند باعث ناباروری در مردان شود مردانی که نابارور هستند، اصلاً اسپرم تولید نمی‌کنند؛ یعنی در بافت بیضه آن‌ها هیچ اسپرمی وجود ندارد و در واقع «آزو اسپرمی» هستند.

وی ضمن اشاره به علل این امر تصریح کرد:

این امر می‌تواند دو علت داشته باشد؛ نخست اینکه مجاری که اسپرم را از بیضه تخلیه می‌کنند، مسدود شده‌اند که می‌شود آزو اسپرمی انسدادی و شایع‌ترین علت آن علل عفونی‌ست که ممکن است از راه تماس جنسی منتقل شده و موجب انسداد مجاری شود و اسپرم خارج نگردد. حتی ممکن است که عفونت‌های ادراری در دوران نوجوانی به طور درست درمان نشده باشند و این امر مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

به گفته او دسته دیگر غیرانسدادی است؛ یعنی اسپرم تولید نمی‌شود، که طیف گسترده‌ای از علل ژنتیکی و وراثتی می‌تواند در این امر نقش داشته باشد. همین طور علل محیطی، مثل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، عناصر و فلزات سنگین، گازهای شیمیایی، شیمی درمانی، دارو درمانی، جراحی‌های شکمی، مصرف مواد مخدر، مصرف داروهای نیروزا، عفونت‌های دستگاه تناسلی، عوامل ژنتیکی و حتی عوامل عصبی از جمله مواردی هستند که ابتلا به ناباروری را افزایش می‌دهند.

این اورولوژیست در ادامه متذکر شد:

۲۰ درصد ناباروری‌های زوجین مختص به آقایان است ولی در حدود ۴۰ درصد هر دو طرف در آن دخیل هستند. یعنی به علت فاکتورهای مشترک زن و مرد بروز می‌کند.

این فاکتورهای مردانه دلایل زیادی را در خودش جای می‌دهد شامل دستگاه‌های ادراری تناسلی، فاکتورهای ژنتیکی و اختلالات مربوط به ایمنی و... طیف وسیعی را در خودش جای می‌دهد. بنابراین تا افراد تحت معاینه فیزیکی قرار نگیرند علت آن مشخص نمی‌شود. مجموعاً فاکتورهای متعددی در علل ناباروری دخالت دارند، اختلالاتی در بروز صفات ثانویه جنسی بیانگر اختلالات هورمونی خواهد بود و توسعه ساختارهای استخوانی می‌تواند اختلالات هورمونی و ژنتیکی را مطرح کند.

آریامنش در خصوص ارتباط موبایل، اشعه‌ها، لپ تاپ‌ها و... در ناباروری بیان کرد:

اشعه‌ها روی ناباروری زوجین تأثیر بسزایی دارد، عوامل آلودگی هوا، آلودگی‌های شیمیایی در مواد غذایی و حتی استعمال دخانیات درصد ناباروری را افزایش می‌دهد اما تا به اکنون در رابطه با این مسئله که امواج رادیویی روی باروری تاثیری دارد موضوعی مطرح نشده است.

وی افزود: مشاغلی مانند نانوایی و... که با حرارت زیادی سر و کار دارند، افرادی که به مدت زیاد در سونا و جکوزی وقت می‌گذرانند این افراد احتمال زیادی در ناباروری دارد زیرا در گرمای زیاد و درجه حرارت بالا، بیضه نمی‌تواند فرآیند طبیعی خود را انجام دهد تعداد اسپرم پایین می‌آید ضمن آنکه تحرک آن‌ها هم کاهش می‌یابد و این اوّلین گام به سوی اختلال در باروری مردان است.

این اورولوژیست خاطر نشان کرد:

شایع‌ترین بیماری قابل درمان در ناباروری آقایان، واریکوسل است. در این بیماری، وریدهای دور بیضه متورم می‌شوند و اختلال اسپرم ایجاد می‌کنند. واریکوسل بیماری نسبتاً شایعی است و ۲۰ درصد پسران جوان از آن رنج می‌برند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا زوجین بعد از درمان ممکن است دچار چند قلو زایی شوند بیان کرد:

این افراد از روش‌های کمکی کننده برای تسهیل باروری استفاده می‌کنند یکی از این روش‌ها تحریک تخمک‌گذاری است، روش‌های کمک باروری به طور چشمگیری چندقلوزایی را افزایش داده است. داروهایی که تخمک گذاری را در زن تحریک می‌کنند، می‌توانند به باروری‌های چندگانه منجر شوند. در این روش متخصص، چندین تخمک به جای یک تخمک در بدن فرد قرار می‌دهد چرا که باروری تابع قانون احتمالات است و ممکن است گاهی همه تخمک‌ها از بین بروند و گاهی همه تخمک‌ها سالم بمانند و تبدیل به چند جنین شود.

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری