loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 576 سه شنبه 1395/10/14 نظرات (0)

۱۸ نقطه حساس بدن برای شناسایی فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمنی است که با درد در سطح گسترده، نقاط حساس، خستگی و اختلال خواب مشخص می‌شود و تشخیص فیبرومیالژیا می‌تواند سخت باشد.

در این بیماری، احساس درد در شخص‌های مختلف متفاوت است. به همین دلیل اغلب پزشکان برای تشخیص این بیماری نقاط خاصی از بدن را بررسی می‌کنند. فشار دادن این ۱۸ نقطه (۹ جفت) دردناک است و ممکن است این درد به سایر نقاط بدن گسترش یابد.

۱- پشت گردن

اگر شخصی بیماری فیبرومیالژیا داشته باشد، ممکن است نقاط حساسی در پشت گردن خود داشته باشد.

گردن درد همچنین می‌تواند به دلیل عوامل دیگری مانند صدمات، آرتریت، فعالیت‌هایی که به گردن فشار وارد می‌کنند یا خوابیدن در موقعیت ناراحت‌کننده، به وجود آید.

۲- آرنج

بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا ممکن است حساسیت و درد‌هایی در ناحیه ساعد و آرنج خود داشته باشند. سایر علل آرنج درد می‌تواند التهاب تاندون یا صدمات مزمن باشد.

 

۳- جلوی گردن

علاوه بر پشت گردن، پزشکان نقاطی در جلوی گردن را نیز بررسی می‌کنند. این دو نقطه دقیقاً بالای استخوان ترقوه در هر دو طرف حنجره واقع شده‌اند.

۴- لگن

درد لگن در افراد مبتلا به آرتروز بسیار شایع است. این درد در افراد مبتلا به آرتریت نیز در قسمت مفاصل ایجاد می‌شود؛ اما در افراد مبتلا به فیبرومیالژیا معمولاً درد در ناحیه منحنی باسن جایی که باسن به ران می‌پیوندد، به وجود می‌آید.

۵- پایین کمر

قسمت پایین کمر یکی از قسمت‌هایی است که در بسیاری از افراد ممکن است درد بگیرد. در مجموع بیش از یک‌چهارم بزرگ‌سالان درد کمر را تجربه کرده‌اند. با این حال افراد مبتلا به فیبرومیالژیا، این درد را درست در پایینی‌ترین قسمت کمر احساس می‌کنند.

۶- زانو

اگر قسمت نرم هر دو زانوی افراد مبتلا به فیبرومیالژیا را لمس کنید، درد می‌گیرد.

۷- بالای کمر

نقاط حساس بدن معمولاً در محل تلاقی تاندون‌ها و عضلات است. دو نقطه در محل اتصال عضلات پشت کمر به شانه در این بیماری دردناک است.

۸- شانه‌ها

علاوه بر بالای کمر این نقاط حساس ممکن است درست در بالای آن نزدیک شانه‌ها و گردن به وجود آید.

۹- قفسه سینه

افراد مبتلا به فیبرومیالژیا ممکن است نقاط حساسی در دو طرف جناغ سینه، چند سانتی‌متر زیر ترقوه (در نزدیکی دنده دوم) داشته باشد. جناغ سینه از قلب و ریه‌ها محافظت می‌کند.

 

برگرفته از: health
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری