loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 582 جمعه 1393/10/05 نظرات (2)

همه ما استرس را تجربه کرده‌ایم.

در این شرایط، ضربان قلب افزایش پیدا می‌کند و کف دست دچار تعریق می‌شود. بعضی از عادت‌ها، باعث افزایش استرس می‌شود، به گزارش تارنمای مسعود رضانژاد فهادان، عادت‌هایی در شیوه خوردن، نوشیدن، خوابیدن و حتی در برخورد با دیگران ممکن است باعث تشدید استرس شود. از جمله این موارد می‌توان به نمونه‌های زیر اشاره کرد:

مصرف زیاد کافئین

مصرف چندین فنجان قهوه در روز ممکن است باعث تحریک بیش از حد فرد شود و اضطراب وی را افزایش دهد. بنابراین مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار را به حداقل برسانید.

بیان گلایه‌مندی

گاهی لازم است با دوست خود بنشینید و تمامی ناراحتی خود را برای او بازگو کنید اما بهتر است صحبت‌های خود را خلاصه کنید. به یاد داشته باشید، اگر تنها درباره موارد منفی صحبت کنید و به این موضوعات بیندیشید، دچار استرس بیشتری خواهید شد. در هر صورت بهتر است که وقتی گلایه خود را مطرح می‌کنید، دیگر پرونده مشکلتان را به طور کامل ببندید.

- ذهن خود را با موضوعاتی که نمی‌توانید آن را تغییر دهید، مشغول می‌کنید:

باید قبول کنیم که بسیاری از موضوعات را نمی‌توان تغییر داد، انگشت گذاشتن روی اشتباهات هم مشکلی را برطرف نمی‌کند. نگرانی درباره موضوعاتی که نمی‌توانید آن را تغییر دهید، فایده‌ای ندارد؛ بنابراین بهترین کار، فراموش کردن آن است.

- مواد غذایی ناسالم می‌خورید:

گاهی، استرس باعث می‌شود به خوردن هله هوله تمایل پیدا کنید. اما این کار می‌تواند وضعیت جسمی و ذهنی شما را بد‌تر کند. بنابراین در صورتی که هوس خوردن کردید مواد غذایی سالم را انتخاب کنید.

- اولویت بندی نمی‌کنید:

گاهی متوجه می‌شوید که باید کار بیشتری از آنچه تصور می‌کردید، انجام دهید؛ نگران نباشید نفس عمیق بکشید و سپس بر اساس اولویت، کار‌ها را فهرست بندی کنید. یک مورد را انتخاب و کار را شروع کنید تا تمامی کار به پایان برسد.

به یاد داشته باشید، انجام دادن چند کار با هم، نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

- خواب کافی ندارید:

کمبود خواب باعث بی‌حالی، بدخلقی و … می‌شود. با داشتن خواب کافی روزانه، از این مشکلات پیشگیری می‌کنید.

- تحلیل کردن بیش از حد رفتار خود و دیگران

آیا تابه حال شده است که ساعت‌ها پس از صحبت کردن با فردی، نگران باشید که شاید حرف نادرستی گفته باشید، یا اینکه شاید بهتر بود جمله مناسب تری می‌گفتید، یا اینکه شاید باعث ناراحتی آن فرد شده‌اید، یا فرصت پیشرفت را از دست داده‌اید و …؟ یا بهتر است نسبت به پاسخ او واکنش نشان می‌دادید؟ مطمئن باشید شما تنها کسی هستید که متوجه این ریزه کاری هاست. تحلیل کردن این موارد باعث افزایش استرس می‌شود.

- ورزش نمی‌کنید:

زمانی که مشغله زیادی داریم، سعی می‌کنیم برخی از کار‌ها را حذف کنیم؛ اولین برنامه‌ای که اغلب حذف می‌شود، ورزش است. در حالی که می‌توانید با انجام دادن ورزش‌های سبک قبل از خواب، استرس را از خود دور کنید و خواب خوبی داشته باشید.

- برنامه‌ریزی ندارید:

یک روز تنها ۲۴ساعت است اما گاهی وظایفی بیشتر از آنچه می‌توانیم بر عهده می‌گیریم. در اغلب موارد پس از به عهده گرفتن مسئولیت زیاد متوجه می‌شویم که از عهده انجام آن بر نمی‌آییم. بنابراین بهتر است از قبل برنامه ریزی کنیم تا بدانیم طی روز چه چیزی در انتظار ماست.

- تمایل دارید همه کار‌ها را خودتان انجام دهید:

آیا تصور می‌کنید برای اینکه کاری را به نحواحسن انجام دهید، حتما خودتان باید آن را بر عهده بگیرید؟ این کار باعث می‌شود تحت فشار قرار گیرید. اجازه دهید دیگران به شما کمک کنند تا از استرس شما کاسته شود.

- روی بدی‌ها تمرکز می‌کنید:

روزهای خوب و بد می‌آید و می‌رود. اما افراد مضطرب تنها روی نکات منفی تمرکز می‌کنند و نکات مثبت را نادیده می‌گیرند. سعی کنید نیمه پر لیوان را ببینید و امید و شادی را جایگزین غم و نگرانی کنید.

- کار‌ها را پشت گوش می‌اندازید:

این کار اضطراب را افزایش می‌دهد. بنابراین با برنامه ریزی صحیح از بروز اضطراب پیشگیری کنید.

- عجول هستید:

افراد مضطرب به قدری در انجام دادن کارهای خود دچار استرس می‌شوند که از لذت بردن فعالیت‌های خود محروم می‌شوند.

لازم است سرعت انجام کار‌ها را کمی کم کنید تا از انجام آن لذت ببرید.

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط علی مصاحبی در تاریخ 1394/04/04 و 22:16 دقیقه ارسال شده است

سلام
همانطور که درمتن بسیار واضح است می توان استرس را با کمی ورزش و تغذیه مناسب و روحیه ای قوی و منسجم ازخود دور کرد و زنگدی سرشار از آرامشرا برای خود و خانواده ایجادکرد
نکته ای که برای بنده حایز اهمیت است این نکتهاست که بنده وقتی استرس میگیرم با یاد و ذکر خدای متعال بسیار آرام می شوم
حتی با گفتن اذکار ساده استرس را از خودم دور میکنم

علی مصاحبی
دانشجوی درس تفسیر موضوعی دانشگاه بنیان

این نظر توسط صادق رحيمي در تاریخ 1394/03/26 و 22:25 دقیقه ارسال شده است

سلام
همانطور ك كفته شد عامل اصلي استرس رفتارو كار هايي هست ك خود ما انجام ميديم
براي مثال كاري سخت و دشوار را قراره ساعتي ديكر انجام دهيم و نسبت ب ان مسلط نيستيم وقتي ب ان فكر ميكنيم استرس تمام وجود فرد رو ب هم ميريزه
حتي انجام كار كناه براي فردي ك دستش ب كار كناه نميره و عادت ب كناه نداره اما براي كسي ك كناه براش عادي شده نه در مورد اين فرد صدق نميكنه
با تشكر
910676751لنجان


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری