loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 696 جمعه 1394/02/04 نظرات (1)

خواص برنج قهوه‌ای همراه با آموزش پلو با آن

به گفته یک متخصص تغذیه، برنج قهوه‌ای رژیم غذایی کاملی است که می‌توان آن را به دلیل فوایدش جانشین استفاده از برنج سفید کرد.

فرناز جزدائمی اظهار کرد: متاسفانه در اکثر برنج‌هایی که هر ساله تولید می‌شوند، فرآیندهایی بر روی آن‌ها انجام می‌شود تا برنج سفید تولید شود، در حالی‌ که لایه‌های جوانه و سبوسی که از دانه جدا می‌شود حاوی مقادیر زیادی فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. در نتیجه، آنچه باقی می‌ماند فقط آندوسپرم دانه و عمدتا حاوی نشاسته است.

وی اضافه کرد: خالص‌ترین شکل برنج، برنج قهوه‌ای کامل است که فقط پوسته غیر خوراکی آن جدا می‌شود.

او تصریح کرد: برنج یک منبع عالی کربوهیدرات‌ها، منگنز، سلنیوم، فسفر، منیزیوم و ویتامین‌های گروه ب و از لحاظ تغذیه‌ای بسیار غنی است. مرحله آسیاب و ساییدن که برنج قهوه‌ای را به برنج سفید تبدیل می‌کند باعث از بین رفتن اکثر مواد مغذی فوق می‌شود. همچنین از آنجایی ‌که برنج قهوه‌ای، لایه سبوس خود را حفظ می‌کند در مقایسه با برنج سفید، حاوی چهار برابر فیبر غیرمحلول بیشتر است. برنج بدون گلوتن بوده و یکی از غلات بسیار سهل‌الهضم به شمار می‌رود و برای کسانی که دچار عدم تحمل گلوتن هستند، مناسب است.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: خوردن روزانه برنج قهوه‌ای به علت دارا بودن همزمان فیبر غیر محلول و سلنیوم، می‌تواند از سرطان کولون پیشگیری کند. فیبر غیرمحلول، مدت‌زمان در معرض بودن مواد سرطان‌زا با سلول‌های کولون را به حداقل می‌رساند و نشان داده‌ شده که سلنیوم از تکثیر سلول‌های سرطان، جلوگیری می‌کند. فیبر موجود در برنج قهوه‌ای در کاهش میزان کلسترول مؤثر است. همچنین به بدن در حفظ میزان یکنواخت قند خون و جلوگیری از تشکیل سنگ مثانه نیز کمک می‌کند.

جزدائمی با اشاره به نحوه پخت برنج، افزود: برای پختن برنج قهوه‌ای، هر واحد برنج را با دو لیوان آب در حال جوش یا آب‌گوشت در حال جوش مخلوط‌ کنید. پس ‌از اینکه آب دوباره شروع به جوشیدن کرد، شعله آن را کم کنید، درب آن را ببندید تا به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه به‌ طور ملایم بپزد. میزان آب را طوری انتخاب کنید که وقتی برنج می‌پزد آب آن به ‌طور کامل توسط برنج جذب ‌شده باشد. در صورتی‌ که برنج در مقادیر بیش ‌از حد آب بپزد و آب اضافی را دور بریزید، مواد مغذی آن از دست می‌رود.

منبع: ایسنا

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط آرش خدابخشی در تاریخ 1394/02/20 و 19:43 دقیقه ارسال شده است

برنج قهوه اي و تمامي غلات و دانه هاي سبوس دار، منبع بسيار خوبي از منيزيم مي باشند. منيزيم فعال کننده بيش از 300 نوع آنزيم مي باشد. اين آنزيم ها در استفاده بدن از گلوکز و انسولين شرکت مي کنند. بر اساس مطالعات به دست آمده برنج قهوه اي، خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را کم مي کند.

منيزيم، فشار خون را کم مي کند، سردردهاي ميگرني را از بين مي برد، کاهش دهنده تنگي نفس مي باشد، از گرفتگي عضلاني جلوگيري مي کند، جلوي خستگي را مي گيرد و ابتلا به سکته قلبي و بيماري هاي قلبي را کم مي کند. همچنين منيزيم توسط کلسيم، حرکات اعصاب و عضلات را کنترل مي کند.


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری