loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 636 جمعه 1394/03/29 نظرات (3)

کارشناسان تغذیه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه می کنند،نوشیدنی های سنتی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی،کاسنی ،سکنجبین و بیدمشک می تواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند.

 

کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه گفت:

روزه داری در فصل گرما بدن را دچار کم آبی می کند، آب بدن مهمترین عاملی است که می‌تواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود و حتی جان فرد را به خطر اندازد.

دکتر نسرین حاج سید جوادی فاصله بین افطار تا سحر را بهترین زمان برای جبران آب بدن خواند که می توان از نوشیدنی های سنتی، چای کمرنگ، انواع میوه های تابستانی و آب میوه های طبیعی و کم شیرین استفاده کرد.

وی اظهار کرد راهکارهایی را متخصصان تغذیه به روزه داران برای جبران کم آبی بدن توصیه می کنند به شرح زیر است:

 

فاصله بین افطار تا سحر بهترین زمان برای جبران آب بدن

حاج سید جوادی با بیان اینکه بین افطار تا سحر روزه داران می توانند از نوشیدنی های سنتی، چای کمرنگ، آب میوه های طبیعی و انواع میوه های تابستانی استفاده کنند، گفت:

چای به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است، اما چای به دلیل مدر بودن باعث می شود مقدار بیشتری از آب بدن دفع شود.

وی یاد آور شد:

هنگام افطار بهتر است که از شیر ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون، خاصیت سم زدایی نیز دارند.

حاج سید جوادی توصیه کرد:

یکی از راه های مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان مصرف میوه و سبزی فراوان است که علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، به دلیل داشتن فیبر، سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش داده و سبب می شود احساس گرسنگی نیز دیرتر فعال شود.

وی ادامه داد:

مصرف میوه و سبزی سبب رفع مشکل یبوست نیز می شود. سبزی ها مانند کاهو، خیار، کرفس و سبزی خوردن چون آب را در خود نگه می دارند باعث استمرار و تداوم آبرسانی به بدن می شوند و مصرف سالاد کاهو به خصوص در وعده سحر توصیه می شود.

پرهیز از نوشیدن آب یخ

حاج سید جوادی افزود:

زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف می شود چون دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین می آورد،ا باعث رفع عطش در دراز مدت نمی شود.

وی توصیه کرد:

هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنی های ولرم استفاده کرد.

رفع تشنگی با نوشیدنی های سنتی

کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه به برخی از نوشیدنی های مناسب برای فصل گرما و ماه رمضان اشاره کرد و گفت:

خانواده ها بهتر است این شربت ها و نوشیدنی ها را تهیه و پس از افطار به تدریج و مورد استفاده قرار دهند.

شربت آبلیمو

وی به شربت آبلیمو یکی از نوشیدنی های سنتی رایج اشاره کرد و افزود:

شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می کند.

رفع عطش روزه داران با نوشیدنی های سنتی

شربت خاکشیر و تخم شربتی

وی اظهار کرد:

شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و می توانند آب را درون دانه های خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی تر نسبت به آب تامین می کند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.

رفع عطش روزه داران با نوشیدنی های سنتی

کاسنی

کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه گفت:

در بین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.

شربت سکنجبین

وی توصیه کرد:

شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز می تواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای کاهش تشنگی آن را نوشید.

دم کرده نعناع

حاج سید جوادی ادامه داد:

دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد.

وی توضیح داد:

تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری می کند.

رفع عطش روزه داران با نوشیدنی های سنتی

دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات

وی یاد آور شد:

دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز می تواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.

شربت تمبر هندی با عسل

حاج سید جوادی اظهار کرد:

خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب می شود.

مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل

کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه افزود:

مخلوط زرد آلوی تازه همراه عسل نیز مناسب جهت رفع عطش و برای سنگینی معده می‌توان استفاده کرد.

وی توصیه کرد که می توان به جای یک عدد میوه، نصف تا یک لیوان آب میوه مصرف کرد، البته بهتر است آبمیوه طبیعی باشد. مخلوط میوه ها با شیر مانند شیر موز یا توت فرنگی نیز از نظر تغذیه بسیار با ارزش است.

 
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط عبدالحمید محمدی نجف آبادی در تاریخ 1394/04/12 و 1:44 دقیقه ارسال شده است

خدایا شکرت که نعمت فراوان دادی.
بهمون گفتی روزه بگیریم و انواع و اقسام میوه و نوشیدنی افریدی تا روزه گرفتن برامون آسون بشه و از تشنگی در طول روز اذیت نشیم. هزار کار انجام میدیم تا گرسنگی رو کمتر احساس کنیم.
ولی آخدا ، اون فقرایی که ندارند و یکی از هزار دلیل روزه داری ما اینه که یاد اونها باشیم ، اونا چی ، برا اونها چی آفریدی ؟ چی بهشون دادی ؟اونها هم می تونند کارایی که ما می کنیم رو انجام بدند تا در طول روز از گرسنگی و تشنگی اذیت نشند ؟ خودت یه فکری به حالشون بکن . ما بنده ها که فقط به فکر خودمونیم. اون خوب خوبامون فقط بنده های خوبی برای تو ایم . ولی همنوع های خوبی برا فقرا نیستیم . فقط شعارمیدیم

این نظر توسط محمد کیانی در تاریخ 1394/04/05 و 18:44 دقیقه ارسال شده است

سلام
استاد حتی مصرف آب یخ درافطار باعث میشود به بدن ضرر بسیاربزند.به دلیل اینکه دمهی بدن بسیار بالا رفته وبا بازکردن روزه درافطار باآب یخ موجب ضرر رساندن به بدن میشود. برای همین پزشکان توصیه میکنن که روزه ی خود را باآب ولرم باز کنید تابدن آرام آرام دماش پایین بیاید وپس از خوردن کمی غذا آب یخ مصرف کنید تاضرر نداشته باشد.


استاد مطلبتون خیلی جالب بود. ببخشید اگه مطلب من مرتبط نبود.

این نظر توسط رامین آزاد در تاریخ 1394/04/03 و 1:40 دقیقه ارسال شده است

سلام استاد باتشکر از مطالب آموزنده
ولی استاد در زمان افطار مخصوصا در این ایام آب خنک و شربت آبلیمو بیشتر از هر چیز دیگری مانند آب جوش نبات و... میچسبد


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری