loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 928 دوشنبه 1394/01/10 نظرات (2)

کدام زن و مرد «عزیز» خدا هستند؟! (مطالعه این مطلب را از دست ندهید!)

آنچه در پی می‌آید توصیه‌هایی از مرحوم محمداسماعیل دولابی از عارفان و سالکان طریق الهی در خصوص خانواده و اهمیت آن و نیز نحوه رابطه زن وشوهر است که آن را به نقل از فارس تقدیم علاقه‌مندان می‌کنیم.


نظام خانواده، نظام ارزشمند و محبوبى است که در اسلام هیچ بنایى محبوب‌تر از او پایه‌ریزى نشده است.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مى‌فرماید:

در اسلام هیچ نهادى محبوب‌تر و عزیر‌تر از تشکیل خانواده در نزد خداوند بنا نشده است.

هیچ فایده‌اى بعد از نعمت اسلام بر‌تر و مفید‌تر از این براى مرد مسلمان نیست که او همسرى داشته باشد که هر وقت به او نگاه کند مسرور و شاداب شود و هنگامى که به او دستور دهد اطاعت کند، و هر وقتى که از نزدش برود حافظ جان خود و مال همسرش باشد.
نظام خانواده از چنان جایگاه و مقام شایسته در اسلام برخوردار است که حتى بر میزان ثواب عبادت و بندگى افراد تأثیر مى‌گذارد، تا جایى که دو رکعت نماز کسانى که تشکیل خانواده داده‌اند بر‌تر از عبادت فرد مجردى است که شب و روز نماز بخواند.
کمال انسان در این است که خانواده‌اش از او خشنود باشد. کمال مرد در آن است که خانواده‌اش از او راضی باشد

هر زنی که مردش از او راضی باشد آن عزیز خداست؛ هر مردی هم که زنش از او راضی باشد آن مرد عزیز خداست؛ کمال زن و مرد در این است و بقیه‌اش سخنی دیگر است. چنین زن و مردی را خدا از همه اعمالشان راضی است.

خوب رفتار کردن با زن، هنر دین است. مردی که با زنش خوب رفتار کند همه جا آقاست. زن هم وقتی مردش از او راضی باشد می‌تواند همه کار‌هایش را به خوبی انجام دهد. نمونه کامل یک زن و شوهر مؤمن حضرت علی و حضرت زهرا علیهما السلام می‌باشند که یک روح و یک جان بودند در دو پیکر.

 محبت به زن و فرزند

بهترین راه، محبت کردن به همسر و فرزندان است. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:
 «خَیرُکم، خیرُکم لأَهْلِهِ وَ أَنَا خَیرُکم لأَهْلَی»؛ بهترین شما کسی است که بهترین شما در رابطه‌اش با خانواده‌اش باشد و من بهترین شما در رابطه با خانواده‌ام هستم.

هر کاری که می‌توانی بکن، پول خرج همسرت کن، به او محبت کن، تا با هم یگانه شوید.

زن و مرد باید به همدیگر خوش‌بین باشند و هر کدام عیب را از خود بدانند و به دیگری نسبت ندهند. اصلاً عیب دیدن کار خوبی نیست.

وقتی می‌خواهید از منزل خارج شوید اهل خانه را خشنود کنید و بیرون بیایید، وقتی هم خواستید وارد خانه شوید بیرون در، استغفار کنید و صلوات بفرستید و هر ناراحتی که دارید بیرون بگذارید و با روی خوش داخل شوید تا اهل خانه هم با روی خوش به استقبال شما بیایند. کمال زن و مرد در این است.

اگر زن و بچه‌ات زشت و بد به نظرت آمدند، به خودت بگو: درست نگاه کن، خدا آن‌ها را درست کرده، مصنوع خدا مگر زشت و بد می‌شود؟!

مواظب باش که مجلس ذکر، تنبل‌خانه تو نشود و زن و بچه را به حال خود‌‌ رها نکنی! شرط زندگی و معاشرت را دعوا نکردن قرار دهید، یگانگی و الفت، مبدأ همه خوبی‌هاست. از حدیث کساء ادب صحبت کردن فرزندان و شوهر و همسر با یکدیگر را بیاموزید؛ اگر زن با مرد مدارا کند، در نصف اعمال خوب او شریک است. با بزرگ خانواده‌تان مدارا کنید. زن با شوهرش، فرزندان با پدرشان مدارا کنند و حرمت او را نگاه دارند.

قرآن در مورد ازدواج می‌فرماید: «لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا»؛ تا در نزد همسرتان آرامش و سکون بیابید. مقصود، سکون و آرامش دل است و این وقتی عملی می‌شود که ایمان وجود داشته باشد.

هماهنگی و موافقت اخلاقی بین زن و مرد در محیط خانواده از هر لحاظ و به صورت صددرصد برای غیر انبیاء و اولیاء علیهم السلام غیرممکن است. اگر بخواهیم محیط خانه، گرم و باصفا و صمیمی باشد، فقط باید، صبر و استقامت و گذشت و چشم‌پوشی و رأفت را پیشه خود کنیم تا محیط خانه گرم و نورانی باشد اگر این‌ها نباشد اصطکاک و برخورد پیش خواهد آمد و همه اختلافات خانوادگی از همین جا ناشی می‌شود.

دختر رحمت و پسر نعمت است. رحمت، شما را حفظ می‌کند، نعمت را شما باید حفظ کنید. نعمت را باید مواظبت کرد، ولی رحمت صاحبش را مراقبت و حفظ می‌کند. رحمة للعالمینی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هم در حضرت زهرا سلام الله علیها تبلور یافته است.

وقتی دیدی یک روز صبح فرزندت خودش بیدار شد و بدون اینکه کسی به او بگوید وضو گرفت و در گوشه خلوتی نماز خواند، بدان که نماز، فرزندت را گرفت. سجده شکر به جا بیاور. مبادا از آن پس او را برای نماز خواندن تحریک کنی.

بچه‌ها خوبند، قشنگند. به بچه‌ها خیلی ایراد نگیرید؛ اغلب پدر و مادر‌ها به قصد خوبی کردن به بچه‌ها و تربیت آن‌ها بچه‌ها را خراب می‌کنند چون علم ندارند. حالا که علم نداریم و نمی‌توانیم درست کنیم حداقل به حال خودشان بگذاریم و دائم به آن‌ها امر و نهی نکنیم و اذیتشان نکنیم. با همین به اصطلاح تربیت کردن‌هاست که پدر و مادر‌ها بچه‌ای را که با فطرت متولد شده است به راست یا چپ منحرف می‌کنند و یواشکی آن‌ها را یهودی یا نصرانی می‌کنند.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «کُلُّ مَوْلُودٍ یُولَدُ عَلَى الْفِطْرَةِ حَتَّى یَکُونَ أَبَوَاهُ یُهَوِّدَانِهِ‏ وَ یُنَصِّرَانِهِ»؛ هر نوزادی بر فطرت الهی متولد می‌شود تا اینکه پدر و مادرش او را یهودی یا نصرانی می‌کنند. به نظر من اصلاً به بچه دست نزنید. خودت درست راه برو، بچه که در کنار تو است همین که تو را می‌بیند، برای ساخته شدنش کافی است.

چقدر ائمه علیهم السلام فرمودند:

مردم را با عملتان و نه با زبانتان به راه دین دعوت کنید.

پدر و مادر را از خود خشنود کنید، نکند حق آن‌ها را تضییع کنید که راه‌تان بسته می‌شود. اگر زنده‌اند یا مرده، هر طور که می‌توانید آن‌ها را از خودتان راضی کنید. مادرتان را ببوسید، به پای او بوسه بزنید.

وقتی دل آن‌ها از شما راضی و شاد شود، از ته دل دعایتان می‌کنند این در سیر شما بسیار مؤثر است. مادرت را ببوس، دستش را بوسه بزن، پایش را ببوس، تا به گریه بیفتد، وقتی گریه افتاد خودت هم به گریه می‌افتی.

آن وقت کارت روی غلطک می‌افتد و خدا همه درهایی که به روی خودت بسته‌ای را باز می‌کند. اینکه فرمود: بهشت زیر پای مادر است؛ یعنی تواضع کن.

منبع: روزنامه کیهان

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط ehsan zarean در تاریخ 1394/03/08 و 19:52 دقیقه ارسال شده است

سلام
مقاله ی کدام زن و مرد,عزیز خداست را مطالعه کردم واموختم که
هیچ نهادی محبوب تر و شایسته تر از ازدواج نزد خداوند نیست و زن ومردی نزد خداوند عزیز است که همسرش از او راضی باشد .
بهترین راه محبت کردن به همسر و فرزندان و خوش اخلاق بودن در خانواده است
زن مرد باید به یکدیگر خوش بین باشند و وظایفشان را نسبت به خانواده انجام دهند
و فرزندانشان را با تعالیم دینی وبا محبت و ارامش تربیت کنند
ونظرم این است که
با خوش رفتاری به پدر و مادر خود و احترام گذاشتن به انها ودرست انجام دادن وظایف , فرزندانمان هم از ما همین ها را از ما یاد می گیرند وانجام می دهد
وقتی به خانواده محبت می کنیم در واقعه به انها محبت کردن را هم می اموزیم وانها هم در اینده به ما و خانواده خود بحبت می ورزد ونزد خداوند هم عزیز است.
احسان زارعان دولت ابادی .تفسیر موضوعی.دانشگاه بنیان

این نظر توسط مسعود مهتری در تاریخ 1394/03/07 و 15:34 دقیقه ارسال شده است

باسلام
متن بالابسیار خوب بود اما درمورد محبت بگوییم که من در زندگی به هر کس محبت کردم جوابش را گرفتم دیگر چه برسد به اقوام واشناییان
با تشکر مسعود مهتری -تاریخ فرهنگ تمدن


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری