loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
footofan_Saeide بازدید : 650 دوشنبه 1395/10/13 نظرات (0)

کمبود آهن باعث افت شنوایی می‌شود

وقتی میزان آهن در خون افراد کم باشد، ممکن است با مشکلی به نام کم‌ خونی ناشی از فقر آهن روبرو شوند که تأثیرات بسیار وسیعی در سر تا سر بدن پدیدار می‌کند. مطالعات جدید نشان می‌دهد که این عارضه ممکن است منجر به کاهش شنوایی هم بشود.

طبق تحقیقات جدید، بزرگسالانی که کم‌ خونی ناشی از فقر آهن دارند دو برابر بیشتر از آنهایی که کم خونی ناشی از فقر آهن ندارند به نوع خاصی از افت شنوایی مبتلا می‌شوند که افت شنوایی ترکیبی نام دارد.

مطالعات منتشر شده در مجله JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery تحقیقات بر روی اطلاعات پزشکی ثبت شدۀ بیش از ۳۰۰ هزار نفر از بزرگسالان پنسیلوانیا را نشان داد. رده سنی این افراد بین ۲۱ تا ۹۰ سال با متوسط سنی ۵۰ سال بود.

بر اساس اطلاعات پزشکی، محققان آنهایی که کم خونی ناشی از فقر آهن دارند و آنهایی که هر نوع مشکلات شنوایی دارند را شناختند و مورد بررسی قرار دادند.

افت شنوایی به سه بخش تقسیم می‌شود:

۱- افت شنوایی حسی-عصبی که ناشی از آسیب به گوش داخلی است و به اعصابی که از گوش به مغز می‌روند آسیب می‌رساند یا این آسیب متوجه خود مغز می‌شود.

۲- افت شنوایی هدایتی: زمانی رخ می‌دهد که صدا نمی‌تواند به طور کامل در گوش حرکت کند و پخش شود.

۳- افت شنوایی ترکیبی: که ترکیبی از هر دوی اینهاست.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که چندین دلیل بالقوه وجود دارد که ارتباط کم خونی ناشی از فقر آهن با افت شنوایی را بدیهی می‌کند؛ مخصوصاً ارتباط تنگاتنگ آن با افت شنوایی حسی-عصبی.

 

natural-remedies-for-anemia-during-pregnancy-mama-natural

 

افت شنوایی حسی-عصبی می‌تواند منجر به آسیب رساندن به عروق خونی ریز در گوش شود و کم خونی ناشی از فقر آهن می‌تواند فرد را در خطر چنین آسیبی قرار دهد. مثلاً کم خونی ناشی از فقر آهن با چندین اختلال خونی دیگر مرتبط است که می‌توانند چنین آسیبی را در عروق خونی ریز و ظریف ایجاد کنند. همچنین، این عارضه با مشکلاتی در پیه غلاف عصب که اطراف سلول‌های عصبی را پوشانده نیز در ارتباط است که شامل اعصابی که از گوش به مغز می‌روند نیز می‌شود.

طبق مطالعات اولیه در تایوان، کم خونی ناشی از فقر آهن بیشتر منجر به بروز افت شنوایی حسی-حرکتی می‌شود تا افت شنوایی هدایتی. محققان در تحقیقات قبلی خود به ارتباط بین کم خونی ناشی از فقر آهن و افت شنوایی حسی-عصبیِ ناگهانی پی برده بودند. در این عارضه، افت شنوایی در کمتر از ۷۲ ساعت رخ می‌دهد.

از طرف دیگر، افت شنوایی هدایتی بیشتر منجر به مشکلات مکانیکی مثل انسداد گوش می‌شود و شامل آنهایی است که با جرم گوش یا مایع ایجاد می‌شود یا با سوراخ شدن پرده گوش. بنابراین، احتمالش خیلی کم است که افت شنوایی هدایتی به کم خونی ناشی از فقر آهن مربوط باشد.

کم خونی ناشی از فقر آهن به آسانی و توسط مصرف مکمل‌های آهن به راحتی قابل درمان است. بنابراین، مطالعات آینده بر این امر متمرکز خواهند بود که آیا با این روشِ درمان می‌توان از افت شنوایی پیشگیری کرد یا نه.

برگرفته از: ivescience
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری