loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 776 جمعه 1394/03/22 نظرات (7)

یک جامعه شناس گفت: دختران و پسرانی که پیش از ازدواج دارای دوستان دختر و یا پسر هستند، پس از ازدواج به علت آنکه همواره همسر و روابط خود را با دوران مجردی مقایسه می‌کنند، دچار نارضایتی‌های متعدد در زندگی زناشویی می‌شوند.

امان الله قرایی مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با مشکلات زندگی زناشویی و روند صعودی طلاق‌های عاطفی و در نتیجه افزایش طلاق‌های قطعی در کشور، گفت:

زمانی که زوجین در زمینه بروز احساسات و ارضای نیازهای جنسی از یکدیگر فاصله گیرند، طلاق عاطفی آغاز شده و این طلاق عاطفی نیز سرآغاز طلاق قطعی است.

این جامعه شناس ادامه داد:

در حال حاضر شاهد افزایش این پدیده در قشر تحصیل کرده جامعه هستیم، و علت آن اینست که دختران و پسران جوان جامعه ما در وهله اول عاشق شده و پس از گذشت مدت زمانی متوجه تفاوت‌های عمیق خود با طرف مقابل شده و توانایی تعامل بایکدیگر را از دست می‌دهند.

قرایی مقدم افزود:

در واقع این ازدواج‌ها بر اساس شناخت اصولی و منطقی صورت نمی‌گرد بلکه در آنها عشق‌های آتشین و احساسات جایگزین عقل و منطق شده و پس از فروکش شدن آن احساسات، زوجین با واقعیت‌های زندگی روبه‌رو می‌شوند.

وی در ادامه عنوان کرد: مسائلی چون...
  • مشکلات اقتصادی
  • چشم و هم چشمی
  • عدم قناعت در زندگی مشترک
  • مقایسه‌های متعدد هر یک از زوجین با همسالان خود
  • و...

باعث ایجاد تصور شکست در آنان شده و زمینه بروز طلاق عاطفی و در نهایت طلاق قطعی را فراهم می‌کند.

قرایی مقدم تصریح کرد:

طلاق عاطفی قاعدتاً باید در ازدواج‌های اجباری رخ دهد اما در حال حاضر به علت عدم شناخت صحیح قشر تحصیل کرده پیش از ازدواج ، وجود روابط متعدد پیش از ازدواج توسط هر یک از زوجین، تاثیرات رسانه‌های بیگانه که همواره موجب ترویج بی بند و باری‌های فرهنگی و جنسی در جامعه شده‌اند، باعث از بین رفتن تعهد آنان نسبت به یکدیگر شده و در نتیجه روابط فرا ازدواجی را نیز افزایش می‌دهد.

وی همچنین در خصوص نقش عمده ناتوانی جنسی در ایجاد طلاق‌های عاطفی گفت:

یکی از عوامل عمده طلاق عاطفی در حال حاضر ناتوانی‌های جنسی است، زیرا جامعه در حال شتاب بوده و فردی که تمام روز را درحال کار و فعالیت است قدرت جنسی لازم برای بقای رابطه خود از دست می‌دهد.

این جامعه‌شناس در ادامه در ارتباط با چرایی عدم ثبت رسمی طلاق‌ها توسط بسیاری از زوجین، اظهار کرد: زوجینی که طلاق عاطفی طولانی مدت و یا حتی دائمی را به ثبت رسمی طلاق خود ترجیح می‌دهند به این علت است که می‌دانند ثبت رسمی آن مشکلات متعدد اجتماعی، فرهنگی و... برایشان به دنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در این حالت زوجین به جای سازش با یک دیگر به "همسازی" پناه می‌آورند؛ در واقع همسازی، رفع کنش‌های متقابل گسسته و پیوسته بوده که در آن حالت زوجین با پذیرش مشکلات و اختلافات خود در جهت رفع آنان اقدام نکرده بلکه هر کدام به راه خود می‌روند و فقط از نظر ظاهری و جسمی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

قرایی مقدم در ادامه با تاکید بر اینکه طلاق‌های عاطفی به طور نمایان در خانواده‌ها ظاهر نمی‌شود، گفت: نباید انتظار ظهور عینی طلاق عاطفی را در روابط زوجین داشته باشیم، بلکه باید بدانیم در هرکجا که ارزش‌ها و هنجارها فروریخت و افراد دچار فروریختگی‌های متعدد فرهنگی و... شدند طلاق عاطفی رخ خواهد داد.

این جامعه شناس در پایان تنها راه کاهش این آسیب را حاکمیت اخلاق در جامعه دانست و گفت: دختران و پسران ما باید بدانند که ازدواج آنها در صورتی موفق خواهد بود که بر پایه درک و شناخت متقابل، عقل و تفکر منطقی صورت گیرد و نه هوی و هوس و احساساتی زودگذر و همچنین باید این جریان فرهنگی بر آنان حاکم شود که همسر و یا شوهر آنان لباس نیست که هر زمان از آن خسته شدند به سمت دیگری گرایش یابند، تا بدین ترتیب شاهد کاهش روابط فرا ازدواجی نیز در جامعه نباشیم.

منبع: سلامت نیوز

(این خبر بازنشری از اخبار پایگاه های دیگر است و این پایگاه نسبت به محتوای آن هیچ موضعی ندارد.)

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط هادی اسدی در تاریخ 1394/04/06 و 13:34 دقیقه ارسال شده است

عالی بود

این نظر توسط arash.asari در تاریخ 1394/03/30 و 3:35 دقیقه ارسال شده است

سلام
کاش مردمانمان سر عقل می آمدند شکلکشکلکشکلکشکلک

این نظر توسط علی جعفری در تاریخ 1394/03/30 و 1:31 دقیقه ارسال شده است

با سلام
علی جعفری نرم افزار 932106129
ب نظر من اگر دختر و پسر و خانواده های انها قبل از ازدواج اشنایی کامل نسبت ب یکدیگر داشته باشند.و از راهنمایی خانواده کمک بگیرن و مشورت کنند چنین مشکلاتی ب وجود نمی اید.

این نظر توسط منوچهر در تاریخ 1394/03/29 و 9:30 دقیقه ارسال شده است

باسلام
منوچهر باباییان ۹۱۱۱۹۲۲۲۱
ابتدای موضوع برروابط قبلی وتاثیر ان بر ازدواج گفته شده است که این موضوع همیشه صادق نیست من مواردی زیاد سراغ دارم که ازدواج تداوم دارد
درازدواجهای دانشجویی بخاطر در نظر گرفتن معیارهای ظاهری چنین مشکلاتی رخ میدهد
در جامعه ما بخاطر حیای موجود در اکثر زنان ومردان ناتوانیهای جنسی اغلب بیان نمی شود وزن ومرد با این معضل میسازند

این نظر توسط سید حامد موسوی در تاریخ 1394/03/28 و 23:33 دقیقه ارسال شده است

با سلام خدمت استاد عزیز
به نظر من طلاق عاطفی یعنی زوجی که کنار هم هستند اما احساسات و شرایت همدیگر و درک نمیکنن.
این دو نفر فقط به خاط عواملب خارجی که ممکنه زندگی و اینده رو از این چیزی که هست سخت تر کنه کنا همدیگه میمونن.
اما بهتره با در نظر گرفتن یاد خدا و دوری از غرور زندگی رو به یک محیط عافی تبدیل کنن.

این نظر توسط علیرضا عشوری در تاریخ 1394/03/26 و 19:41 دقیقه ارسال شده است

با سلام خدمت استاد گرامی.استاد اطلاع رسانی دقیق باعث جلوگیری چنین وضعیتی شده و لازم به ذکر است بیشتر طلاقها به خاطر مشکلات اقتصادی و نبود شغل مناسب میباشد پس بنابر این شخص یا اشخاصی نمیتوانند مدعی شوند که تقصیر از جوانان ماست و جامعه هم بایدبرنامه ریزی دقیق تری بر مسءله ازدواج و شغل جوانان داشته باشد تا ناظر کاهش چنین اتفاقات سهمگینی شویم

این نظر توسط محمدهادی براتی در تاریخ 1394/03/25 و 0:07 دقیقه ارسال شده است

شماره دانشجویی :910030721
باتشکر از مطالب آموزنده ی این مقاله
به امید پایداری تمام ازدواج های


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری