loading...
مجله اینترنتی فهادان
بازار فهادان
آخرین ارسال های انجمن
سر دبیر بازدید : 688 چهارشنبه 1394/01/26 نظرات (3)

فیلم‌های غیر اخلاقی در سنین پایین

دستیابی به تصاویر و فیلم‌های غیراخلاقی یا‌‌ همان هرزه‌نگاری در سنین پایین، یعنی کودکی و نوجوانی، امروزه، آن هم با توجه به فناوری‌های جدید مانند اینترنت، از مباحث بسیار جدی و نگران کننده است که خانواده‌ها وسایر اقشار فرهنگی و فرهیخته جوامع، به خصوص متخصصان علوم رفتاری و روان‌شناسان را به چالش کشیده و نگران ساخته است.

در این مطلب قصد داریم شما را با دلایل هرزه نگاری و پیامدهایی که این پدیده می‌تواند بر روی کودکان و نوجوانان داشته باشد، آشنا کنیم. در پایان نیز چند راهکار برای والدین خواهیم داشت.

آمار‌ها نشان می‌دهد افراد دوازده تا هفده ساله از گروه‌های عمده مراجعه کننده به محصولات حاوی هرزه نگاری هستند. برخی آمار‌ها نیز بیان می‌دارند متوسط اولین سن مراجعه کننده به محصولات هرزه نگاری یازده سال است، که این سن نیز در حال کاهش است.

در واقع این محصولات تبدیل به اولین و ساده‌ترین مسیر برای دریافت اطلاعات و آموزش جنسی این دامنه سنی شده؛ در حالی که این تصاویر و فیلم‌ها، از هرگونه آموزش و بیان واقعیت‌ها و مسائل بهداشتی خالی است و کودکان و نوجوانان را در معرض خطرهای جسمی و روانی قرار می‌دهد.

برخی از این آسیب‌ها و خطرات عبارتند از:

  • شکل‌گیری عقاید و نگرش‌های غلط جنسی:

محصولات هرزه نگاری، به صورت اغراق آمیز و غیرواقعی رابطه جنسی را نشان می‌دهند؛ در نتیجه باعث می‌شوند کودک و نوجوان، که هنوز نگرش و اطلاعاتی نسبت به امور جنسی ندارد، به صورت کامل این عقاید و باورهای غلط را قبول کند و در واقع این تصاویر و محتوا را به عنوان الگوی درست رابطه جنسی بپذیرد. بنابراین در بزرگسالی و در برخورد با واقعیت رابطه جنسی، دچار مشکل خواهد شد.

هنگامی که کودک با تصاویر و محرک‌های مختلف جنسی زود‌تر از سن مناسب خود برخورد کند، امکان بلوغ جنسی زودرس وجود دارد. این بلوغ جنسی زودرس گرچه برای پسر بچه‌ها خوشایند است، در هر حال می‌تواند برای هر دو جنس آسیب‌ها و مشکلات فراوان خاص خود را ایجاد کند، مانند انجام رفتارهای جنسی زودهنگام، بروز هیجانات منفی ناشی از تغییرات بدنی، طرد توسط همسالان، انتظارات بیش از حد اطرافیان و والدین و...

  • در معرض خشونت و تجاوز جنسی قرار گرفتن:

برخی افراد بزرگسال که دچار انحرافات جنسی هستند، ممکن است از تصاویر و فیلم‌های محرک جنسی به طرق مختلف استفاده کنند، که هدفشان تحریک و فریب کودکان و نوجوانان است. از سویی تماشای این تصاویر باعث می‌شود کودک و نوجوان بیشتر در معرض برقراری رابطه جنسی قرار گیرد، که نتیجه آن خشونت و تجاوز جنسی خواهد بود. گزارش‌ها نیز نشان می‌دهد متجاوزین جنسی از تصاویر برای تحریک کودکان و همچنین متقاعدسازی و بازداری احساسات آنان استفاده می‌کنند.

  • تقلید و انجام رفتارهای جنسی:

مشاهده می‌شود برخی از کودکان و نوجوانان پس از تماشای صحنه‌ها و فیلم‌های مستهجن، به تقلید آن اعمال با دوستان و حتی افراد کوچک‌تر از خود مبادرت ورزیده‌اند، که خود می‌تواند زمینه ساز بارداری‌های ناخواسته، ابتلا به بیماری‌های جنسی و حتی اعتیاد و وابستگی به رابطه جنسی شود.

  • ایجاد ترس و سردرگمی از مسائل جنسی:

در هرزه نگاری معمولا کودکان و نوجوانان خیلی زود‌تر از زمان لازم و به طور نابهنگام درباره روابط جنسی اطلاعات کسب می‌کنند. درحالی که آمادگی لازم برای انجام چنین کاری را ندارند؛ که باعث ایجاد سردرگمی و ترس و حتی حالت تنفر نسبت به مسائل جنسی در زمان کنونی و آینده کودک می‌شود. حتی مشاهده می‌شود برخی از کودکان پس از رویارویی با این تصاویر، به شدت حالت‌های اضطرابی و علائمی مانند کابوس‌های شبانه، ناخن جویدن و شب ادراری پیدا کرده‌اند.

دلایل گرایش به هرزه نگاری توسط کودکان و نوجوانان

حال که با برخی از مهم‌ترین آسیب‌های هرزه نگاری در دوران کودکی و نوجوانی آشنا شدید، بهتر است با دلایل گرایش به محصولات هرزه نگاری در این سنین نیز آشنا شوید. مطالعه و آگاهی نسبت به این دلایل خود می‌تواند قدمی مۆثر در جهت پیشگیری از هرزه نگاری کودکان و نوجوانان باشد.

کنجکاوی:

اصلیترین دلیل گرایش به هرزه نگاری در سنین پایین، کنجکاوی درباره مسائل جنسی است. در این سن فرد دوست دارد از فرآیند جنسی آگاهی پیدا کند؛ در حالی که بنا به دلایلی، افراد حتی تا سنین هجده سالگی اطلاعات درست و مدونی در مورد مسائل جنسی فرا نمی‌گیرند و این اطلاعات در حد مسائل دوران بلوغ آن هم توسط معلمان باقی می‌ماند. در حالی که نوجوان در اوج فشار جنسی است و رویدادهای جنسی را حس می‌کند، به غیر از دوستان خود به دنبال منابع دیگری می‌گردد و این منابع اگر فراهم نشود به سراغ محصولات هرزه نگاری خواهد رفت.

برخورد ناگهانی و تصادفی:

برخی از کودکان و نوجوانان، اولین بار محصولات هرزه نگاری را به صورت کاملا ناخواسته و اتفاقی مشاهده کرده‌اند. برای مثال کودکی که با روشن کردن دستگاه‌های صوتی و تصویری، به ناگاه با تصاویر هرزه نگاری روبرو می‌شود زیرا والدینش فراموش کردند که CD یا DVD را قبلا از دستگاه خارج کنند یا نوجوانی که در جستجوی اینترنتی خود به صورت تصادفی با یک سایت هرزه نگاری آشنا می‌شود. این برخوردهای تصادفی و غیرقابل پیش بینی بر کودکان و نوجوانان اثرات متفاوتی می‌گذارد؛ برخی از آنان حالت شوک و ترس پیدا می‌کنند و برخی حس کنجکاوی، که باعث می‌شود دوباره به آن تصاویر مراجعه کنند.

حس خوب بزرگ شدن:

تماشای فیلم‌ها و صحنه‌های مستهجن و موارد هرزه نگاری به نوجوانان این امکان را می‌دهد که به خود و دیگران، به خصوص همسالان خودشان، ثابت کنند بزرگ شده‌اند، زیرا تماشای این نوع تصاویر برای آن‌ها ممنوع است و محتوایشان خاص بزرگسالان است؛ پس از این طریق، پا جای پای بزرگسالان می‌گذارند. این حس همراه با بیان تجربیات هرزه نگاری توسط نوجوان به همسالان و دوستان خود و اینکه توسط آنان تایید شود، تقویت خواهد شد.

تقلید و فشار همسالان:

گاهی دوستان و همسالان، به نوجوان فشار می‌آورند که استفاده از محصولات هرزه نگاری را امتحان کند. این در حالی است که نوجوان از طرفی در معرض اطلاعات هیجان برانگیز دوستان خود قرار می‌گیرد و بر حس کنجکاوی او افزوده می‌شود و از طرفی توسط همسالان خود به روش‌های مختلف تحریک می‌شود. مثلا اینکه استفاده از محصولات هرزه نگاری را نشان استقلال، بزرگ شدن و هیجان برانگیز توصیف می‌کنند؛ در ‌‌نهایت کودک و نوجوان در مقابل تصمیم عدم استفاده نمی‌تواند مقاومت کند. نتایج تحقیقات نیز نشان می‌دهد عمده راه آشنایی با محصولات هرزه نگاری، از طریق دوستان صورت گرفته است که این یافته تاثیر عمیق گروه دوستان و همسالان را آشکار می‌کند.

چند توصیه به والدین

در حالی که تصاویر محرک جنسی به روش‌ها و علل مختلف می‌تواند بر روی کودکان و نوجوانان تاثیرگذار باشد، باید به شما اطمینان دهم هر کودک و نوجوانی که تصاویر محرک جنسی را نگاه کرد، لزوما تحت تاثیر آن قرار نمی‌گیرد و همه کودکان و نوجوانان به یک اندازه دچار آسیب این مقوله نمی‌شوند؛ زیرا تاثیر هرزه نگاری کاملا تدریجی است و اگر کودک و نوجوان شما تاکنون یک یا چند بار، با تصاویر و فیلم محرک جنسی روبرو شده است، هنوز جای نگرانی شدید نیست و می‌توانید مداخلهٔ مناسبی انجام دهید.

با فرزند خود ارتباط برقرار کنید:

ارتباطی که همراه با احترام و با توجه به نیازهای نوجوان شما باشد، می‌تواند سپر محکمی برای جلوگیری از هر آسیب از جمله هرزه نگاری باشد. در زمینه شیوه‌های ارتباط با نوجوان می‌توانید از مشاور کمک بگیرید.

با فناوری‌های جدید آشنا شوید:

بسیاری از روش‌های دسترسی فرزند شما به محصولات هرزه نگاری، فناوری‌های جدید مانند تلفن همراه، اینترنت و... است، پس لازم است برای پیشگیری، با این موارد آشنا شوید.

از روش‌های خشن و محروم‌سازی استفاده نکنید:

اینکه بخواهید وسایل تفریحی فرزندتان را بگیرید یا اینترنت او را قطع کنید، چاره کار نیست؛ زیرا نوجوان احساس حقارت می‌کند و برای این مسائل هم کنجکاو می‌شود و هم مقابله جو.

خودتان آموزش دهید:

به طور کلی بیشتر پدر و مادر‌ها نگاه خوبی از صحبت کردن درباره مسائل جنسی با کودکان خود ندارند، چه برسد به صحبت کردن درباره هرزه نگاری. والدین باید آگاهی خود را در این زمینه ارتقا ببخشند و تا آنجایی که می‌توانند به فرزندان خود آموزش‌های درست را بدهند تا ضمن پیشگیری، اطلاعات صحیح و واقعی به فرزندشان بدهند.

منبع: خبر نو

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط سهیل خادم یگانه در تاریخ 1394/02/16 و 19:44 دقیقه ارسال شده است

دیدن صحنهای بد و رفتارهای زشت و فیلم و تصاویر در کودکان و بخصوص نوجوانان در سن بلوغ موجب شکل گیریه شخصیت و افکار منفی در ذهن و ناهنجاری های اخلاقی در عمل میشود

این نظر توسط مسلم جهانی در تاریخ 1394/02/14 و 21:34 دقیقه ارسال شده است

مسلم جهانی
دانشگاه ازادلنجان 922010463این مطلب بسیار عالی بود در کل نمیشود که کشور رادر یک چهار دیواری نگه داشت کشور باید بامحیط بیرون خود تمام دنیاارتباط داشته باشد چه از طریق ماهواره چه ازطریق اینرنت اما ماباید قبل از ورود هرچیزی فرهنگ ان راوارد کشورکنیم وگرنه ماهواره واینترنت هم نباشدعکس و فیلم های مستهجن وسکس هایی ک از دختران پخش میشود صدبرابربدترازاینترنت می باشد
پاسخ : علیکم‌السلام!
حرف‌های ما شده کلیشه‌ای...
مثلاً هر وقت، صحبت از مضرات ماهواره و وایبر پیش میاد سریع گفته میشه:
"ماباید قبل از ورود هر چیزی، فرهنگ آن را وارد کشور کنیم"

فرهنگ آن را کی باید وارد کنه؛ مگه فرهنگ نداریم که وارد کنیم؛ مگه قراره کسی غیر از خانواده، فرهنگ‌سازی کنه؛ خانواده‌ای که شب پای فیلم‌های سکسی خوابش میبره چه فرهنگی را میخواد منتقل کنه... و مگر مخترعین و مکتشفین و آدم‌های موفق جامعه ما و دیگر جوامع، پای این چیزها بزرگ شدند؟!!...

این نظر توسط hadi در تاریخ 1394/01/27 و 13:28 دقیقه ارسال شده است

بله كاملن درست است ديدن فيلم ها و تصاوير مبتذل نه تنها براي كودكان بلكه به نظر من براي تمامي سنين چه مرد چه زن كاملن بد و داراي نتايج نامطلوبي بر روي ذهن و روان ما مي باشد.
و همچنين ديدن اين تصاوير و فيلم ها در زندگي زناشويي و روحيه كودكان باعث اختلال مي شود .


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری